Friday, December 24, 2010

kEnaNgAN 2010 DalaM IngaTan....

Macam biasa... dalam sedar...setahun berlalu... 2010 hanya tinggal 6 hari jek lagi... well, sangat banyak kenangan yang kutinggalkan pada tahun ini yang mana aku merasakan masa itu mengajar aku untuk menjadi lebih matang dan bertindak dengan lebih wajar... rase cam makin banyak pengetahuan yet a lot of things to explore...
2010... seperti dalam perhitungan aku sendiri, ini adalah tahun terakhir aku berkhidmat di pangkalan ini. Berada di pangkalan ini selepas berada di kapal, memberi ruang kepada aku sendiri untuk menceburkan diri dalam pentadbiran... penat dan agak mencabar dalam pengurusan kewangan...ditambah pulak dengan kerja tambahan... wisma, bakat, depot, 'cikgu tuisyen'... semua pulun...yet... I LIKE AND ENJOY IT!!!... mulut jek bunyi itu ini, tapi hati suka... ngee~~ well, those who know me will not surprise with this sta
tement... (^.^)...
sebenarnya, dalam kesibukan ini, banyak perkara yang dipelajari.. dan lebih penting, menguji keupayaan diri... menguji sejauh mana otak nie berfungsi.. menguji sejauh mana kentalnya hati... melatih diri untuk bersosial dengan public... mengajar untuk meneruskan hidup... Life is Life... akhirnya, kitalah yang menghidupkan hidup kita untuk jadi BEST...yeahhh!!! and I MAKE IT... sebab rase sedey jek bila nak meninggalkan kawan-kawan yang dikenali di sini... staff yang best... dan tempat pelancongan sini mmg best la...yang penting, lebih banyak kenangan yg SWEET dari BITTER... mmmm...ada la skit tp alahai... semua itu diliputi oleh kenangan yang BEST... penuh warna warni.... bunga-bunga.... gelak tawa... I LOVE IT... I AM A HAPI GAL...yes..always... PTKK adalah kenangan manis.. Yes, It Is...
seperti tahun2 lalu.. mmg banyak yang berlaku...tp peristiwa yang betul2 meninggalkan kesan di hati adalah pendakian gunung kinabalu... why??? sbb pendakian tue punyer la lama...

untuk aku yg slow dan berat kaki nie... ditambah mendaki tanpa sebarang latihan... mengambil masa almost 6 jam... non stop...
penat la sesangat... oleh kerana sgt sopan santun mendaki.. makanya, kebanyakan masa adalah sesorang mendaki... oleh itu, macam2 terfikir sambil2 memberi semangat kpd diri sendiri utk meneruskan pendakian... dalam hal ini, fokus hanya satu.. puncak gunung...(mesti sampai... sbb dah byr mahal...dan org lain semua dah ada kat depan) kekangan... Mesti memastikan badan tidak tercedera walaupun sedikit sebab sebaik turun gunung ada banyak benda yang kena wat within a week selagi ada usaha dan sentiasa berusaha tanpa putus asa... segala perancangan pasti akan dilaksanakan... ...
Aku suka tahun 2010... tahun penuh Ceria yet tahun ini byk mengajar aku dlm byk perkara... harap ia terus berkekalan... Kenangan 2010 dalam IngataN....

Post a Comment