Wednesday, January 12, 2005

thesis or fyp???

no matter what... both is making me crazy...padan muka... sapo suruh tangguh keje.. 3 weeks more i have to submit my report... waaaa... very ponin kepala...
yesterday was AI (artificial intelligence) test... one of the question is "what was Church Tesis Turing said about Turing Machine?"... the answer is... "jika mausia dapat menyelesaikan masalah dalam algorisma tertentu, maka Mesin Turing juga dapat menyelesaikannya dengan kecerdikan"... mmm... logik ke korang rase... tapi sbb dialah kecerdikan buatan wujud... dr soklan nie jugak..semalam time antenna class... terpikir soklan... "apa yang dinyatakan oleh nanin dalam tesisnya?"...answer.."raman sucks!!".... "apa yang dinyatakan oleh zab dalam tesisnya?"...answer "signal rupanyer ada corak..windowing aku ada warna-warni!!!.. "apo yang dinyatakan oleh adda dalam tesisnya?"..answer.."air space jammed with signals...haiya!!!!"... "apo yang dinyatakan oleh sue?"...answer.."extract text dah dapat tp template matching tue apo lak??".... "apa yang dinyatakan ina dalam tesisnya?"..."napo sound bila dah stop tak mau play balik???".... zimah...."software punya part yang pening dah siap...masuk part hardware..ntah jadi ke idak speakernyer..nanti karang ntah apa-apa plak bunyi yang kluar...redha jer..."... syair..."memana routing dalam WDM...susah siott...tetiba kena ingat balik c++, pastu bahasa programming + data comm yg pernah diajar oleh KAN..menyesal dulu2 tak dengar betul-betul dia ajar apa.minta la sempat siap...dah la ditinggalkan oleh supervisor lama.."...mimi..."sob..sob...sob...dulu study elektronik memain..janji lulus je..konon-konon nanti tak terjebak time wat tesis...lack of basic..lack of knowledge..tesis membunuh..!! ntah bila nak dapat hasilkan PLL yang serupa cam MZAR idam-idamkan..."... lia.."litar memeningkan...skang tgh menyibukkan diri dgn hardware part..simulation ok kot..ntah jadi ntah tidak radio nie..!!"...ayu..."cam syair tp wireless la..ada node-node yang banyak,trace file bergiga-giga sampai penuh hard disk, tak cukup laptop, kena install kat wireless lab..." marina.."buat control untuk internet, buat simulation sampai hard disk penuh. pc tak boleh nak buka. mentang-mentang buat flow and congestion control, pc pun congested jugak..".. lin.."filter gambar yang tak best menjadi gambar yang best dalam frequency domain tapi ntah la semua still hampeh...." and ramai lagie... whatever you say...chaiyok chaiyok my friends... skit lagie jer nie...hehheeh.. (",)
Post a Comment