Saturday, November 29, 2008

Being Alone make Me Strong....


Well... just imagine... in the medium ship size (the pic show my ship) ... among 88 crews... i am the only lady onboardship... fuhh... bila teringat zaman belajar kat um dulu... memang la betul, aku masuk palapes sebab persiapan diri menghadapi semua kemungkinan yang sebegini... yea la.. with the hope, i can survive...
tak terlintas langsung ia betul2 menjadi kenyataan... diam tak diam... setahun lamanya aku hidup di atas kapal ini... banyak citer nak citer... maklum la.. dah lama stop nie.. kali nie, banyak nak bagitau...
Tapinyer lagi, dalam sepi, 4 tahun aku tak tulis kat blog nie...
Kalo baca dari awal blog aku, start Jan 05.... nampak aku yang sedang struggle menyiapkan thesis and of course final exam for final year.. pastue berusaha gigih mencari kerja... payah cari keje sebenarnyer.. tp tak mustahil kalo kita betul2 mengusahakannya..namun, semua tue bergantung kepada rezeki kita juga... tapi tue semua cite 4 tahun lalu... dan dalam tempoh itu, aku tulis blog kat http://addachan.blog.friendster.com/ . Tak banyak gak menulis as i dont have much times to write. But i do like it as i enjoy write it. its about life. pandanganku tentang hidup dalam mencari kerja dan kenali diri...
back to our main topic, BEING ALONE MAKE ME STRONG...apakan tidak, when u live with men... hati kena kuat and act strong which finally make me stronger... apakan tidak, dari segi bahasa, aku rasa korang pun tau... navy some more... around my arm forces friends, it make no different but kalo balik umah atau jumpa kekawan lama, then i know that my words is rough, tough, too straight forward or might hurt the heart.... (i'm sorry to them includingg my famili).... lagi they treat me like guys... (which is gud to me sometimes...) this clearly make me think like guys too... attitude and adab sopan??? takde mase utk aku nak bermanja mahupun ngengada... which this make me forget to be nice like gals sometimes....but yang tak bagusnyer juga, its make me keras hatie, sampai hati kalo nak aku bertindak keras and the worst is takde hatie... satu lagi yang paling payah... ade crew yg try to get close with me... single still can consider but when it comes to somebody's husband...huhuhuhu.... skang tinggal sorang lak... kalo tak kuat... bukan takat merosakkan diri...malahan boleh melibatkan rumahtangga org tau... fuuuhhh... hatiku yang sakit bengkak nie... takde sapo yg tau.. bila ia dah ok..hati tue cam jadi keras... cam besi.. cair pekat likat ketika panas... keras padu bila dah sejuk... i try to stabilize it very hard by going back home... my beloved famili is the only hope as they are the one who can reshaping my heart...

Post a Comment