Monday, December 01, 2008

Lautan Nan Membiru....


Lautan nan membiru... bila kapal kuar sailing.. itulah duniaku.. keliling air.. pergi depan kapal, belakang, tepi, atas semua nampak laut... ditambah keindahan alam ini dengan kehadiran matahari... so, nampak la sunrise ngn sunset kat tgh laut... bila dekat ngan daratan, nampak la pulak gunung-ganang bukit-bukau... seronok la jugak bila dikenang-kenang... well, sama jek sebenarnyer kalo naik flight... tapi pandangan mata tue lain skit
namun bila berada kat paras tinggi..apopun dah tak nampak...kat laut cam tue la...
hakikatnya, bila berada di dalam situasi begini, amatlah mudah hati ini tersentuh... nak buat keje kekadang bukan tamau... tapi tak boleh... laut tue bergelora...ombak tue sesekali menghempas kapal juga... so..kena kuar amik angin luar... when i went out, i sat on bullet... at heli deck... angin sepoi-seoi bertiup ke muka... kalo bernasib baik, nampak ikan lumba-lumba berkejar-kejar ikut kelajuan kapal... nampak alunan air bergelora....
then i will think so many things... mengenang nasib diri... terkenang orang tersayang di semenanjung.... kawan-kawan... masa depan... masa kini... kerja..kerjaya... semua bermain-main di mindaku.... kalo tengah beremosi tue...perrrgghhhh.... tapi tahan jek hatie nie... walau apopu, SEDIA BERKORBAN... motto navy... walaupun diri kekadang rasa terseksa... hanya DIA yang Maha mengetahui hati ini.... tue pasal, kalo nak join arm forces, kena tanay diri sendiri.. sanggup ke berpisah ngn orang tersayang..kemudian berada jauh di lautan... sendirian tanpa teman..... Syukur kepada-NYA di atas nikmat deria yang dikurniakan..maka walaupun seribu satu macam perasaan yang ada, namun keindahan dan keunikan setiap ciptaannya melebihi segala-gala.... Lautan Nan membiru.. sudah menjadi sebahagian hidupku...



Post a Comment