Monday, January 19, 2009

RePlacement of me OnboardshiP...

Banyak benda yang bermain di fikiran aku sejak awal tahun... banyak benda yang nak tulis.. tapi bila nak tulis... semua hilang... sekian lama tinggal sesorang kat kapal, sekarang aku kembali berteman... namun ia tetap untuk sementara... tapi kali nie aku pulak yang tinggalkan yati sesorang kat kapal... al-maklumlah, sebagai pengganti aku kat kapal, yati akan ambil alih semua kerja dan keadaan aku semasa kat kapal... well, staf aku akan mendapat pegawai baru sementara aku juga akan meninggalkan kapal dan mendapat staf, boss dan rakan sekerja yang baru juga... (^.^) ...
menanti betul-betul menguji kesabaran... sampai dah ta larat nak menanti... takut hilang sabar juga... aku rasa aku masih sabar lagi tapi hakikatnya dalam diam, aku perasan mood kerja dan performance kerja aku seakan-akan menurun... yea lah, pengganti dah ada tapi tempat aku kat darat tak tentu lagi. 22hb nie secara rasmi aku handingover post aku kat yati tapi aku sendiri tak ditentukan lagi pergi mana secara rasminya...
waaaaaahhhhhhh.... tak seronok perasaan ini sebab aku bukan jenis yang suka lepas tangan... aku berusaha untuk mengekalkan prestasi kerja tapi kekadang aku tewas dengan diri sendiri... it just happen... mmmmmm... bukan apa, tak best lelama berada dengan pengganti kita.. dah tentu cara dia tak sama dengan diri kita... untuk aku, aku tak senang tengok pengganti aku bertindak melebihi aku di depan mataku sendiri...seolah-olah aku tak wat kerja selama ini... itu ini tak kena... itu ini cam aku tatau... bukan salah dia... salah aku yang sensitif ini... tak senang rasa bila tengok semua kerja yang dia buat tak mengikut cara aku sebelum ini... arggggghhh... aku yang pentingkan diri rasanya... Sebab tue aku nak ditukarkan segera bila pengganti dah ada... tapi bial difikir-fikir rasanyer aku sendiri yang tamak dan tak suka berkongsi.. huhuhuhuhu... kawan-kawan... ini satu contoh yang tak bagus.... hehehheheh... kerja tetap kerja untuk aku laksanakan sehingga aku keluar dari unit ini... sikit jek lagi... pastue NO MORE adda da sailor princess... waaa~~ sedey gak ek perasaan nie...
Post a Comment